Avui no hem fet classe, perque ens han deixat tot el día per dedicar-lo un altre cop a realitzar els treballs. Jo he aprofitat per acabar la película de comunicacíó audiovisual, i també per donar l'ultim retoc als traballs d'inforàtica.

fotos

fotos

sessió 12

Avui el Josep Maria ens a deixat una bona estona de la classe per poder acabar els treballas que hem d'entregar al final de l'assignatura, però avans, ens a donat un cd amb l'inux, i ens a explicat que dins de pot totes les escoles funcionaran amb ell. Despres hem insertat al blog una activitat clic. hi ha moltes, i totes m'han semblat molt originals, la que he triat yo per posar al meu blog es troba al final de la pàgina.

La Laura i jo hem aprofitat l'estona per seguir fent el treball del material diàctic. hem decitdit fer-lo dels oficis. No ens a donat temps de acabar-lo, pero de moment creiem que ens esta quedant molt bé.

sessió 11

En aquesta sessió vam continuar parlant sobre els perills que tenen les noves tecnologies. Avui hem parlat sobre els mòbils i els videojocs.
Mòbils i PDA's-Mitjà de comunicació personal-Multimèdia-Internet-Jocs..
Vídeo Jocs-Pegi:missatges del contingut dels jocs-Els videojocs poden generar:*Educatiu:-Desenvolupament d'habilitats-Transmissió de continguts i valors-Estimulació de la creativitat...*Risc:-Adicció-Exclusió social-Consumisme...
Després de fer això, vam treballar amb un programa anomenat Animoto amb el qual es poden fer videos amb música.Aqui hi ha el meu video:

sessió 10

A la classe d'avui, primer de tot hem vist un powerpoint sobre els perills que té internet. penso que els adult han de explicar al nens algun dels riscos de internet, i que hi a pàgines no aptes per la seva edat, i amb persones desconegudes que no es sap quina es la seva intenció. Els joves utilitzen Internet per:
  • Buscar i baixar-se música 13%
  • Buscar informació 34%
  • Jugar 17%
  • Xatejar 36%
També hem parlat sobre la diferencia principal entre el messenger i el xat. aquesta es que en el messenger, tu tries a la gent en la que vols partar, tu tens els teus contactes, mentres que en el xat no saps si t'estan enganyan perque no saps que es la persona en qui estas parlant. per aquest motiu s'ha de tenir molt de conte, ja que els adolecent utilitzen els xats amb bastanta freqüencia. Després d'això hem treballat amb un programa anomenat:Flash Slideshow Maker Professional que et permet crea videos amb fotos i música.

sessio 9

Avui hem començat la classe creant un calendrari d'esdeveniments a Google calendar. És interessant ja que podem apuntar tot tipus de coses. A més es pot avisar als amics de tot allò que vols que s'apiguen. El que m'ha agradat més és que pots possar l'adreça on tindrà lloc l'esdeveniment i després amb Google Maps pots visualitzar-ho.
Després d'això, en Josep Maria ens ha ensenyat a penjar la presentació que haviem fet de "Competències TIC per al professorat amb
google page creator.

I més tard hem penjat al bloc la mateixa presentació però d'una altra manera més fàcil per als visitants ja que així no la tenen que descarregar, sinò que es pot mirar directament desde el bloc. Ho hem insertat a través del programa anomenat Slideshare. A continuació hi ha la presentació que jo he fet:



La web 2.0 y sus aplicaciones didácticas

En aquesta classe hem revisat els blogs les companyes per tal de veure si tots anem actualitzant i portant al dia els blog de l'assignatura. Després hem vist un video que explicava la web 2.0.. el video l'avien fet uns alumnes i formava part d'un treball. el powerpoint de Pere Marquès que està al principi del missatge complementa l'informació vista al video.

Finalment, vam fer el nostre propi voki per possar-lo al blog. hi havia molts models entre els quals és podia elegir. hem va sorpendre una mica totes les opcions que hi havia, ja que els podiem maquillar, cambiar la roba, el color de la pell, el pel, el ulls... posar joies etc. també li he posat veu. He intentat grabar la meva veu, pero no funcionava el volum de l'ordinador i he acabat posant la veu de l'ordinador.
Per crear un voki cal anar a la pagina web següent:
http://www.voki.com

sessió 7

Avui hem recordat treballs que hem de fer al llarg de l'assignatura. Hem fet un document compartit i hem posat el nom de les diferents parelles i el centre on anirem a realitzar un dels treballs. Després hens han ensenyat a fer un album de fotos utilitzan l'album de fotos de google: album de Picassa. Yo ja el coneixia, ja que les meves fotos les retoco normalment amb aquest programa. Finalment ens ha ensenyat com crear un Playlist, això m'ha agradat molt ja que mentre estas al teu blog pots estar escoltant la música que tu vols i en un futur en una aula pots crear un esspai amb totes les cançons que necessites per treballar a l'aula amb els infants. A continuació hi ha un exemple d'un album picassa amb fotos nostres del dia de la visita a l'Expodidàctica:
http://picasaweb.google.com/angelaaribau/ExpodidCtica2008

sessió 6

El divendres vam fer una classe diferent a les anteriors, ja que la vam fer al saló del ensenyament, concretament a expodidactica.
Dins de l'exposició de l'Expodidàctica, vam poder visitar els diferents estands que hi havia com el de diferens casals i educació en el lleure, l'onze, de nous material i tecnologies.... vam tenir l'oportunitat de provar alguns d'aquest nous materals com rotulados especipic per diferents soports com per ejemple roba, fusta,vidre...tamb uns colors que al contacte amb aigua eren aquareles etc. Però entre tots aquests cal destacar l'interwrite. Va ser molt interesant ja que ens van explicar les utilitats de la pissarra digital interactiva (que pot ser molt util per acompanyar les explicacions i fer més fàcil la comprenció de determinades coses per als alumnes). Ademés ens van explicar els diferents tipus de pissarres que existeixen com és el cas de las PRS i la pissarra digital interactiva portàtil. La veritat és que vaig aprendre moltíssimes utilitats que no sabia que es poguéssin fer en un ordinador o una pissarra interactiva.




Finalment vam anar al "xtec.ràdio" on haviem de gravar en directe un conte amb el Pitu. hi havia varis grups, el meu van explicar el conte de "La rateta que escombrava l'escaleta".
hem va agradar molt anar a expodidactica, ja que es una manera molt bona per als mestres de esta al dia i posar en comú experiencies i solucions, M'agradaria tornar l'any que bé.

sessió 5

Avui hem aprés un munt de coses que ens faran més fàcil la nostra tasca com a alumnes i en un futur com a mestres. Un clar exemple és el document cooperatiu on pots realitzar un treball conjuntament amb altres persones; es veu a l'instant allò que una persona ha escrit. El més interessant és que es pot escriure simultàneament sense haver d'esperar a que una acabi d'escriure.Així que hem estat provant aquest tipus de document i cada un de nosaltres hem insertat l'adreça del nostre blog en aquest document cooperatiu. Aquesta tasca es pot trobar a la pàgina web següent:
http://www.google.com/docs
Després d'això hem aprés com insertar un video del youtube o teachertube en el blog. Això ho he trobat molt interessant ja que moltes vegades he volgut descarregar-me un video del youtube i no he pogut ja que no sabia com es feia, fins i tot pensava que no es podia fer.
Per aconseguir insertar un video s'ha de seguir un seguit de pasos:
Primer de tot s'ha de localitzar el video que es vol i a continuació hem d'insertar el codi "embed" com a element de pàgina. D'aquesta manera s'aconseguirà tenir qualsevol video desitjat a les teves mans.
Jo vaig insertar un video que justament tractava sobre les aventatges que té un blog per als infants.

sessió 4

Avui hem visitat i conegut tres portals educatius:Gencat (Departament d'eduació)XTEC (Portal pel professorat)Edu365.cat (Portal de les families i els alumnes)Després d'haver visitat aquests portals web hem escollit les 5 activitats que ens han agradat mes del portal Edu365:
el laberint de la formiga Aquesta activitat consisteix en que la formiga vagui portan diferents objectes als llocs on indica l'ordinador. Els nens/es es familiaritzen amb el mouse i teballan la orientació.
la Bruixa aquesta joc consisteix en que la bruixa esquivi el objectes volarors, com en el cas anterior favoreix la familiaritzacio amb l'ordinador i amb el mouse.
DominòEs un dominò adaptat per a nens en imatges del temps. Amb ell els nens relacionen les imatges i pasen una bona estona.
Sàlix i els sentits
M'èndivines Es una web d'endevinalles amb tres nivells de dificultats en la qual els nens tenen pistes per poder resoldre-les i quan ho fan donen una petita explicació.
Finalment, per acabar la classe, hem vist un com podem tenir un karaoke al nostre ordenador.

Sessió 3

Hem començat la classe recordant els treballs que hem de fer a l'assignatura:

  • Treball sobre les TIC en un centre educatiu.
  • Avaluar un material didàctic multimèdia.
  • Crear material educatiu multimèdia.


Hem vist alguns exemples que ens serviran per orientar-nos a l'hora de fer els nostres treballs, aquest exemples estan penjats al programa de l'assignatura. també ens va mostrar una pàgina web on podem trobar tot tipus de sons que ens poden ser molt útils per realitzar els treballs de l'assignatura: banc de sons i imatges de CNICE. per acabar ens ha ensenyat com descarregar-nos music d'una manera mes ràpida: a la barra del google on s'escriu el que es vol buscar s'ha d'escriure- inurl:(htmhtmlphp) intitle: "index of" + "last modified"+"parent directory"+description+size+(extenció del tipus de fitxer) "nom del fitxer"


29-02-08

Avui hem començat la classe crean un comte a gmail. Despres hem vist un video sobre les metodologies a l'aula i les noves tecnologies, finalment hem posat el nostre comentari sobre el video al blog de l'assignatura. Tambe hem vist com algunes mestres de infantil utilitzen els blogs per mostra als pares el que fan diariament els nens a l'aula.
El professor ens a ajudat bastan, al explicar-nos com fer amb el word un index d'una manera molt ràpida i eficaç.

Per acabar la classe hem creat el nostre propi blog desde el qual podrem anar posant tot el que anem fem a l'assignatura i les nostres opinions i reflexions.